Ο Μιχάλης Μπρούζος, ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα στο Ωδείο Πειραιώς (Πειραικός Σύνδεσμος), από όπου απεκτησε το πτυχίο και το δίπλωμα του, και τα δύο με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και διάκριση παμψηφεί», στην τάξη του Παναγιώτη Δεληγιάννη.

Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον μαέστρο Ανδρέα Καρμπόνε όπου και απέκτησε τα πτυχία ειδικού αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί».

Έχει παρακολουθήσει τάξεις master class από τον Roland Dyens, τον Joseph Urshalmi και μαθήματα ερμηνείας από τον Γιώργο Χατζηνίκο.

Απο το 1998 διδάσκει ως καθηγητής κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό ωδείο Καλλιθέας καθώς και στην Μαδριγάλειο μουσική σχολή Κορίνθου .Έχει πραγματοποιήσει προσωπικά ρεσιτάλ και master classes (με θέμα τις τεχνικές δυνατότητες της κιθάρας και την ερμηνευτική προσέγγιση του ρεπερτορίου της) στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Στουτγκάρδη και το Kornwestheim της Γερμανίας.

Ως ιδρυτικό μέλος των AnimaCorda, ασχολείται με τη σύνθεση έργων για σόλο και δύο κιθάρες, χορωδιακά σύνολα καθώς και για σύνολα εγχόρδων και πνευστών.

Οι επιρροές απο είδη οπως latin-jazz, Fusion, flamenco αλλά και κινηματογραφική μουσική ειναι εμφανείς στις συνθέσεις του σχήματος τόσο στην πρώτη (ομώνυμη) δισκογραφική τους δουλειά (Soulincident records) όσο και στο δεύτερο δισκογραφικό βημα τους στο οποίο συμμετέχουν και οι Χρήστος Θηβαίος και Γιάννης Κότσιρας (Lost and found-EMI).

Έχει συνεργαστεί (δισκογραφικά και συναυλιακά) με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς του χώρου όπως οι Μπάμπης Στόκας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Βασίλης Λέκκας, Ελένη Πέτα, Βασίλης Καζούλλης, Πέτρος Γαιτάνος, Άννα Λινάρδου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Ερωφίλη, Γεωργία Νταγάκη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Πέτρος Κούρτης, Μιχάλης Πορφύρης, Αντώνης Μιτζέλος, Αντώνης Ανδρέου, Χάρης Λαμπράκης, Quinteto Tangarto, Opus Femina κ.α.

Τον Δεκέμβρη του 2010 οι AnimaCorda εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο European Broadcast Union (EBU) σε μία συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.

Το 2012 συνέθεσαν την μουσική για την θεατρική παράσταση "Το ξέφωτο" του Στέφανου Παπατρέχα.

Το Μάιο του 2013 οι AnimaCorda ηχογράφησαν στην μουσική ακαδημία του Katowice στην Πολωνία το κοντσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με την συμμετοχή της Orkiestra Kameralna Silesian Art Collective υπό την διεύθυνση του Mateusz Walach. Έργο το οποίο ο συνθέτης αφιέρωσε στους ίδιους. Μαζί με δύο πρωτότυπες διασκευές σε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς σε σύνθεση των AnimaCοrda το αλμπουμ “Symbioza¨ κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015.

Το φθινόπωρο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του EP με τίτλο “Orison” όπου και αφιέρωσε στη κόρη του Άννα.

Τον Ιούλιο του 2016 συμμετείχε, στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην παράσταση-αφιέρωμα στις μουσικές του Nino Rota για τις ταινίες του Federico Fellini. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο ωδείο Ηρώδου Αττικού. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διήυθυνε ο Γερμανός μαέστρος Frank Strobel.
Tον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του EP με τίτλο ¨Rootless¨.

Το 2016 δημιουργεί μαζί με τον μπασίστα Πέτρο Λαμπρίδη, το γκρουπ “TheLastLust”, με τους οποίους το Σεπτέμβρη του 2017 κυκλοφορούν την πρώτη ομώνυμη δουλειά τους.

Το 2018 δημιουργεί τους Michalis Brouzos quartet και κυκλοφορεί μαζί τους την καινούρια του σύνθεση “Grown”.

Το 2019 δημιουργεί τους Michalis Brouzos group μαζί με τον Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο και τον Μιχάλη Πορφύρη στο βιολοντσέλο.

Το άλμπουμ «Hommage» (BLB records – 2021) είναι ένα αφιέρωμα στα αγαπημένα του κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο της κιθάρας και η τέταρτη στη σειρά προσωπική δισκογραφική του δουλειά.

Τον Μάιο του 2022 κυκλοφόρησε τη σύνθεση του με τίτλο «The Element suite» που ερμήνευσε το βραβευμένο «L’ Anima string quartet» (IRIDA music-2022)

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους ακολούθησε και η κυκλοφορία του live album του τρίο με τίτλο «Mesi Yi (Live at Pithagorio amphitheater)» από την δισκογραφική εταιρεία Jazz breeze records.